Dubai Finansal Hizmetler Kurumu (DFSA)

Dubai Finansal Hizmetler Kurumu (DFSA), özel ekonomik bölgenin finansal düzenleyici kurumudur. Dubai Uluslararası Finans Merkezinde, iş ve ticaret yasalarının ülkenin geri kalanından farklı olduğu bir alan olan özel bir ekonomik bölgede görevini yapmaktadır. Birleşik Arap Emirlikleri’nin sınırları dışındaki daha geniş bir alanı kapsayan federal Menkul Kıymetler ve Emtia Otoritesi’nden farklıdır. Sadece özel ekonomik bölge içerisinde çalışır ve düzenleyici bir uluslararası standart ortamı sağlamakla görevlendirilir.

BAE Anayasası’nın 121. maddesi Federasyonun Emirlikler’de Mali Serbest Bölgeler yaratmasına ve en önemlisi bu Federal Serbest Bölgelerde belirli Federal yasaların uygulanmasını hariç tutmasına olanak sağlamıştır. Bu yasalar merkez organların amaçlarını, yetkilerini ve işlevlerini belirler. Ayrıca, DIFC’de önemli istisnalar ve yasaklar içermektedir.

DFSA’nın düzenleyici görevi arasında varlık yönetimi, bankacılık ve kredi hizmetleri, menkul kıymetler, toplu yatırım fonları, velayet ve güven hizmetleri, vadeli işlem yapan emtia işlemleri, İslami finans, sigorta, uluslararası bir hisse senedi değişimi ve uluslararası bir emtia türev değişimi yer almaktadır.

Finansal ve yan hizmetleri düzenlemeye ek olarak, DFSA, DIFC’de geçerli olan kara para aklamayı önleme (AML) ve terörle mücadele finansmanı (CTF) gerekliliklerinin denetlenmesinden ve uygulanmasından sorumludur.

DFSA, çalışanlarından yüksek etik davranış ve bütünlük standartlarını sağlamak, profesyonellik, bağımsızlık, verimlilik, liderlik göstermek ve sorumluluklarının yerine getirilmesini sağlamak, fonksiyonel performanslarında idari adalet, danışma süreci, erişilebilirlik, tarafsızlık ve hesap verilebilirliği sağlamak gibi değerleri önemli bulur.

Düzenleyici görevini yerine getirirken, DFSA’nın aşağıdaki amaçları yerine getirme konusunda yasal bir yükümlülüğü vardır.

  • DIFC’deki finansal hizmetler endüstrisindeki adalet, şeffaflık ve verimliliği artırmak ve sürdürmek.
  • DIFC’deki finansal hizmetler endüstrisindeki güveni geliştirmek ve sürdürmek.
  • Sistemik riskin azaltılması da dahil olmak üzere, DIFC’deki finansal hizmetler endüstrisinin mali istikrarını artırmak ve sürdürmek.
  • Yaptırımların uygulanması dahil olmak üzere, DIFC veya DIFC’deki finansal hizmetler endüstrisinin itibarına zarar veren veya zarar verebilecek davranışları önlemek, tespit etmek ve sınırlandırmak.
  • DIFC’deki doğrudan ve dolaylı kullanıcıları ve finansal hizmetler sektörünün olası kullanıcılarını korumak.
  • DIFC’de finansal hizmetler endüstrisinin düzenlenmesi hakkında kamuoyunu bilgilendirmek

DFSA, uluslararası saygın bir düzenleyici olmak, güçlü ve adil düzenleme yoluyla finansal hizmetlerin geliştirilmesine öncülük etmek amacını taşıyan bir kuruluş olarak karşımıza çıkmaktadır.

En İyi Forex, Kripto, Borsa, Viop Firmaları
Logo
Seçilenleri Karşılaştır
  • Total (0)
Karşılaştır
0