Finansal Yönetim Otoritesi (FCA UK)

Financial Conduct Authority (FCA) Nedir?

     FCA, Birleşik Krallık’taki bir finansal düzenleme organıdır, ancak Birleşik Krallık Hükümeti’nden bağımsız olarak çalışır ve finansal hizmetler endüstrisi üyelerinin ödemeleri ile finanse edilir. FCA, tüketicilere hizmet veren finansal firmaları düzenler ve Birleşik Krallık’ta finansal piyasaların bütünlüğünü korumayı amaçlar.Hem perakende hem de toptan finansal hizmet firmalarının düzenlemelerinden sorumludur. Selefi FSA gibi, FCA da garanti ile sınırlı bir şirket olarak yapılandırılmıştır.

     FCA’nın düzenleyici otoritesinin kaynağı, İngiltere Merkez Bankası İhtiyati Düzenleme Kurumu ve Mali Politika Komitesi’dir. FCA, 2,2 milyon çalışanı olan ve Birleşik Krallık’taki ekonomiye yıllık vergi gelirinde yaklaşık 65,6 milyar £ katkıda bulunan yaklaşık 58.000 işyerinin yürütülmesinden sorumludur.

     FCA, tüketicilerin, düzenledikleri firmaların, uygun ürün ve hizmetleri sağlayarak en iyi menfaatlerine sahip olduklarına güvenebilmelerini ister.

     FCA’nın, hedeflerine daha yüksek risk taşıyan bölgeler ve firmalar üzerindeki çalışmalarına öncelik vererek, orantılı bir yaklaşım sergilemektedir.

     FCA’nın çalışmalarının büyük bir kısmı, İngiltere’deki AB ve uluslararası standart ve düzenlemeleri uygulamak, denetlemek ve uygulamaktır. 

     Günümüzde FCA denetleyici kuruluşlar arasında en prestijli kurum olarak görülmekte, bu kuruluş tarafından denetlenen ve FCA sertifikaları bulunan aracı firmalar da en güvenilir firmalar olarak yorumlanmaktadır. 

En İyi Forex, Kripto, Borsa, Viop Firmaları
Logo
Seçilenleri Karşılaştır
  • Total (0)
Karşılaştır
0