Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC)

Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), Mauritius’ta bulunan bir banka dışı finansal hizmetler sektörü ve küresel ticaret için bütünleşik düzenleyicidir. 2001 yılında kurulan FSC, 2007 Mali Hizmetler Yasası uyarınca finansal hizmetlerin lisanslanmasını, izlenmesini, denetlenmesini sağlamak ile görevlendirilmiştir.

Sağlam ve rekabetçi bir finansal hizmetler merkezi olarak Mauritius’un sürekli gelişimini hedefleyen uluslararası kabul görmüş bir mali denetim danışmanı olmak kuruluşun amaçları arasında bulunmaktadır.

Bu vizyon hedefi ile çalışmalarına devam ederken FSC aşağıdaki sorumlulukları taşımaktadır.

  1. Mauritius’ta finansal kurumların ve sermaye piyasalarının gelişmesini, adaletliğini, verimliliğini ve şeffaflığını teşvik etmek.
  2. Bankacılık dışı finansal ürünlere yatırım yapan yatırımcılara koruma sağlamak amacıyla suç ve yanlış uygulamaların bastırılması.
  3. Mauritius’taki finansal sistemin sağlamlığını ve istikrarını sağlamak.

Finansal sistemde istikrarı sağlamak için güçlü düzenleme ve denetim şarttır. FSC’nin amacı, Mauritius’u düzenleme ve iş geliştirme arasındaki doğru dengeye sahip bir madde yargı alanı olarak konumlandırmaktır. 2007 yılında yasal çerçevenin revize edilmesi ve risk temelli denetim çerçevesinin uygulanması, finansal hizmetler sektörünün denetimini daha da güçlendirmekte, mevzuatın sürekli gözden geçirilmesi ve denetim araçları uluslararası norm ve standartlara uyumu sağlamaktadır.

FSC’nin ana fonksiyonlarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

  1. Düzenlemek ve izlemek
  2. Lisanslama
  3. Düzenleyici ve uygunluk şartlarını uygulamak
  4. Politika formülasyonu
  5. Dolandırıcılık ve kara para aklama ile mücadele
  6. Sektörün gelişimini teşvik etmek
  7. Tüketici eğitimi ve korunmasını sağlamak

En İyi Forex, Kripto, Borsa, Viop Firmaları
Logo
Seçilenleri Karşılaştır
  • Total (0)
Karşılaştır
0