Mali Sektör Yönetim Otoritesi (FSCA)

Financial Sector Conduct Authority (FSCA), 1 Nisan 2018 tarihinde, Finansal Hizmetler Kurulunun (FSB) yerine, özel bir piyasa davranış otoritesi olmak üzere, 2017 tarihli ve 9’uncu Mali Sektör Tüzüğü ile kurulmuş, Johannesburg/Güney Afrika’da bulunan denetleme kuruluşudur.

FSCA’nın görevi finansal piyasaların verimliliğini ve bütünlüğünü arttırmak; finansal kuruluşlar tarafından adil müşteri muamelesini teşvik etmek; finansal eğitim sağlamak ve finansal okuryazarlığı teşvik etmek; ve finansal istikrarın korunmasına yardımcı olur. FSR Kanunu, FSCA’nın yetki alanını, FSB tarafından denetlenmeyen krediyle ilgili hizmetler ve döviz alım satımı gibi finansal ürün ve hizmetlerin gözetimini içerecek şekilde genişletmektedir. Ayrıca, FSB’nin geleneksel uyum odaklı modelinden proaktif, önleyici, risk temelli ve sonuç odaklı bir yaklaşıma geçişi de belirlemektedir.

Gelecek yıllar içinde FSCA, yeni bir kuruluş inşa etmek, kapsayıcı ve dönüştürülmüş bir finansal sektör, adil müşteri muamelesini teşvik eden güçlü bir yasal düzenleme çerçevesi, bilgili finansal müşteriler, finansal piyasalarımızın verimliliğini ve bütünlüğünü güçlendirmek ve iş yapmanın ve yıkıcı teknolojilerin yeni yollarını anlamak gibi stratejik odak alanları olacağını deklare etmiştir.

En İyi Forex, Kripto, Borsa, Viop Firmaları
Logo
Seçilenleri Karşılaştır
  • Total (0)
Karşılaştır
0