Metatrader 4 İncelemesi

MetaTrader 4 Kimler İçin Uygundur?

Yeni Başlayanlar

MetaTrader 4, basit tasarımı, mükemmel kullanıcı arayüzü ve copy trade uygulaması ve uzman danışmanlar gibi işlevleri ile, özellikle başlangıç seviyesindeyseniz size yeter de artar bile.

Çoğu broker bunu tek platform olarak veya kendi özel platformuyla bir eklenti olarak sunmaktadır, bu yaygın kullanım sayesinde eğitim kaynakları ve platformun kullanımı ile ilgili binlerce kaynak bulabilirsiniz. Tamamen işlevsel olan demo hesap yeni başlayanlar için güçlü bir destek sunuyor.


Deneyimli Yatırımcılar

Platform aynı zamanda gelişmiş grafik yetenekleri ve teknik analizi, çeşitli yerleşik göstergeler ve grafik araçları vb. özellikleri ile deneyimli yatırımcıların ihtiyaçlarına da karşılık verebilmektedir. Bunlara ek olarak MetaQuote’in tescilli MQL4 dili ile programlama yaparak ve özel göstergeler oluşturarak otomatik işlem yapmanıza, elinizdeki zaten mükemmele yakın olan programa ek özellikler eklemenize olanak tanır.


MetaTrader 4 Platformu ve Araçları

MetaTrader’ın masaüstü, web ve mobil platformları bulunuyor. Platformlar İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Portekizce, Japonca, Çince ve Rusça dahil olmak üzere 30’dan fazla dili desteklemektedir. Özellikle masaüstü platformu finansal piyasaları analiz ederken kullanabileceğiniz, gelişmiş işlem gerçekleştirme, işlem robotlarını çalıştırabilme ve işlemlerini kopyalayabilme imkanı sunar.

Source: MetaTrader
Kaynak: MetaTrader

Platformun istemci terminali üç farklı işlem moduna izin veriyor:

  • Market emri
  • İsteme bağlı aktivasyon
  • Markete bağlı aktivasyon

MetaTrader 4 aracılığıyla verilen siparişler, mevcut piyasa fiyatında yapılan bir emirdir veya bekleyen bir emirdir. Bekleyen emirler gelecekte önceden belirlenmiş bir fiyatla veya piyasa koşulu ile bir menkul kıymet almak veya satmak için verilen bir emirdir.

Bekleyen bir emir bir limit emir, stop emir veya stop-loss emri olabilir. Platformun hızlı işlem fonksiyonu, grafikten tek bir tıklamayla siparişleri gönderir. Yerleşik tick adı verilen bir başka özellik, giriş ve çıkış noktalarını doğru bir şekilde belirlemeye yardımcı olur. Fiyat hareketi dokuz zaman diliminde analiz edilebilir. Platformun grafik oluşturma uygulamasında 30 yerleşik teknik gösterge ve 24 grafik nesnesi bulunur.

MetaTrader 4 platformu aynı zamanda güvenliği sağlar ve en yüksek güvenlik standartlarına uygundur. Ticari hesabınız, müşteri terminali ile platformun sunucuları arasında alınıp verilen verilerin şifrelenmesi ve RSA dijital imzalarının kullanılmasıyla güvence altına alınmıştır. Web platformu herhangi bir tarayıcı ve işletim sistemi kullanarak işlem yapmanıza olanak sağlar. Tüm işlem emirlerini, dört işlem modunu ve tek tıkla işlem yapmayı sağlar.

Source: MetaTrader 4
Kaynak: MetaTrader 4

MetaTrader 4’ün mobil platformu ticaret hesabınız üzerinde tam kontrol sağlar ve hesabınıza istediğiniz zaman, istediğiniz yerden erişebilirsiniz. Ücretsiz sohbet seçeneği ayrıca diğer yatırımcılarla iletişim kurmanıza yardımcı olur. MetaTrader 4, Expert Advisors (EAs) adı verilen otomatik alım satım robotlarının yardımı ile otomatik alım satım özelliği sunar. EA’ler grafikleri analiz edebilir ve işlemleri gerçekleştirebilir.

Bu EA’ler veya robotlar, ücretsiz EA kodları, teknik göstergeler ve komut dosyaları içeren bir kütüphane olan Code Base’den ücretsiz olarak indirilebilir. Alternatif olarak, bir çevrimiçi mağaza olan Market’ten satın alınabilir veya kiralanabilir. Ayrıca EA’ları profesyonel MetaTrader serbest çalışan geliştiricilerinden sipariş edebilir, ihtiyaçlarınıza göre bir EA yazdırabilirsiniz.

MetaTrader 4’teki işlem sinyalleri halka açık erişimde alım satım işlemlerini ücretsiz olarak ya da makul bir ücret karşılığında sağlayan başarılı yatırımcıların kopya alım satım işlemlerini gerçekleştirerek sinyal sağlayıcıları olarak çalışır. Bu ücretsiz ve ticari sinyaller, ticaret platformunun Sinyaller sekmesinde ve firmanın web sitesinde bulunur. Bir sinyal sağlayıcı seçebilir ve platformdan çıkmadan ticari işlemleri kopyalamaya başlayabilirsiniz.

Source: MetaTrader 4
Kaynak: MetaTrader 4

Platformun alarm aracı, belirtilen teklifi aşan fiyat ve fiyat sorma gibi belirli işlem koşulları için bir alarm oluşturmanıza olanak sağlar. Belirtilen etkinlik gerçekleştiğinde, size sesle veya notifikasyon ile bildirilir.


MetaTrader 4’ün Fiyatı

Metatrader 4 web sitesinden ücretsiz olarak indirilebilir. İlk açılışta, ticaret platformunun tüm özelliklerini test edebilmeniz için ücretsiz bir demo hesap açmanız istenecektir.

Bir aracı aracılığıyla platforma eriştiğinizde, kullanıcı adı ve şifrenizi girerek hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Çoğu aracı kurum Metatrader 4 kullanımını müşterilerine ücretsiz olarak sunmaktadır. Bu sayede işlem platformu için herhangi bir ücret ödemenize gerek kalmamaktadır.


MetaTrader 4 Uyumluluk

İhtiyacınız olan tek şey 15 yıllık olmayan bir bilgisayar

  • İşletim sistemi – Windows XP/2003/Vista/2008/7/8/10
  • Aracı yazılımlar ile MacOs desteği de bulunuyor.

Mac OS’de kurulum için, PlayOnMac adlı özel bir program yükleyicisine ihtiyaç vardır ve bunlar ücretsiz olarak indirilebilir. Wine ve PlayOnMac mükemmel bir şekilde kurulmuş programları garanti etmez; bazen hatalar olabilmektedir. MetaTrader 4’ü Android OS’ye sahip bir tablet veya akıllı telefona kurmak istiyorsanız, Android 4.0 veya daha yüksek bir sürüm gerekir. Bir Apple cihazı için ise, iOS 7.0 veya daha yüksek bir sürüm gerekir.


MetaTrader 4 Müşteri Hizmetleri

MetaTrader 4’ün web sitesinde, başlangıç, müşteri terminal ayarları, kullanıcı arayüzü, grafiklerle çalışma, analitik, ticaret, oto alım satımı, araçlar, makaleler, sinyaller, pazar ve sanal barındırma gibi çeşitli başlıklar altında bilgi sağlayan konulara yardım etmeye yönelik bir web sayfası bulunmaktadır.


MetaTrader 4 Kullanım Kolaylığı

Platformu indirdikten sonra zaman kaybetmeden çalışmaya başlayacaksınız. Kullanıcı arayüzü, gelişmiş özelliklerine rağmen anlaşılması ve kullanması son derece kolaydır. İşlemlerin grafiklerden doğru bir şekilde verilmesini sağlayan özellik, hızlı uygulama yapılmasını sağlar ve kar yapma fırsatları yakalamanıza yardımcı olur.


Son Düşüncelerimiz

MetaTrader 4, çoğu broker için en çok tercih edilen platform olduğundan, başka bir işlem platformuyla işlem yapmayı öğrenmeniz gerekmeyebilir. Platformun sunduğu analitik araçlar rakipsizdir ve kopya alım satım özelliği, yeni başlayanların parmaklarını yakmadan deneyimli profesyonel yatırımcıların uzmanlıklarından yararlanmalarına yardımcı olur. Ayrıca, kendi EA’larınızı satın alarak veya geliştirerek otomatik ticareti kolaylaştırır.

MetaQuotes, MetaTrader 5’i çıkardıktan sonra yeni ürünlerin reklamını yapmak istemiştir. Bu sebeple bir süre sonra MT4’e verilen desteğin geri çekilebilme ihtimali de olabilir. Ancak şu anda çalışan bir MT4 programınız varsa muhtemelen uzun süre daha güncelleme olmasa dahi aynı program işinizi görecektir.

En İyi Forex, Kripto, Borsa, Viop Firmaları
Logo
Seçilenleri Karşılaştır
  • Total (0)
Karşılaştır
0