Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu (SCB)

Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu, 1995 yılında Menkul Kıymetler Kurulu Kanunu uyarınca kurulan yasal bir organdır. Bağlı olduğu kanın yıllar içinde düzenlendi veya yürürlükten kaldırıldı. Komisyonun görevini tanımlayan Menkul Kıymetler Endüstrisi Yasası, 2011’de tanımlanmıştır (SIA, 2011)

Komisyon, yatırım fonlarının, menkul kıymetlerin ve sermaye piyasalarının faaliyetlerinin denetlenmesini ve düzenlenmesini sağlayan SIA, 2011 ve Yatırım Fonları Yasası, 2003’ün (IFA) yönetiminden sorumludur. 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Finansal ve Kurumsal Hizmetler Müfettişi olarak atanan Komisyon, 2000 tarihli Finansal ve Kurumsal Hizmet Sağlayıcıları Yasası’nın yönetiminden de sorumludur.

Komisyonun misyonu yatırım fonlarının, menkul kıymetlerin ve sermaye piyasalarının faaliyetlerini etkin bir şekilde denetlemek ve düzenlemek, yatırımcıları korumak ve bu pazarların bütünlüğünde kamu ve kurumsal güveni güçlendirmek.

Komisyonun görevi, sermaye piyasası ve katılımcıları ile ilgili tüm konularda bakana tavsiyede bulunmaktır; sermaye piyasaları üzerindeki izleyici konumunu korumak ve menkul kıymetlerde düzenli ve adil anlaşmalar yapmaktır. Yatırımcıların ve halkın sermaye piyasaları hakkında olan bilgilerin zamanında, doğru, adil ve verimli bir şekilde ifşa edilmesini teşvik etmek; sermaye piyasalarının bütünlüğünü, mali suç, piyasadaki suistimal ve diğer haksız ve uygunsuz uygulamalardan kaynaklanan suistimallere karşı korumak, sermaye piyasalarının düzenli gelişimini kolaylaştıran koşullar oluşturmak ve teşvik etmek; ve menkul kıymetler yasaları veya Parlamento tarafından kendisine verilen veya uygulanan diğer tüm işlevleri yerine getirmektir.

En İyi Forex, Kripto, Borsa, Viop Firmaları
Logo
Seçilenleri Karşılaştır
  • Total (0)
Karşılaştır
0