Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu (ASIC)

     ASIC yani Australian Securities and Investments, Avusturalya’nın finansal denetleme kuruluşudur.

     ASIC kendisine kayıtlı şirketleri, finansal piyasaları ve finansal hizmetler ile kredi hizmetleri sağlayıcılarını düzenler. ASIC, dürüstlük ve şeffaflıkla karakterize adil ve verimli finansal piyasaları teşvik etmeyi, yatırımcılar ve finansal tüketicilerin güvenli ve bilinçli katılımını desteklemeyi amaçlamaktadır.

    ASIC, finansal lisanslar verir ve Avustralya finansal hizmetler lisanslama sistemi aracılığıyla verimli, dürüst ve adil bir şekilde işlemelerini sağlamak için finansal hizmetler sağlayan işletmeleri izler. Bu işletmeler, Temmuz 2012’den bu yana düzenlenmiş emisyon birimleri de dahil olmak üzere finansal ürünlerle ilgili hizmetler sunmaktadır. ASIC, Avustralya finansal hizmet lisansları ve Avustralya finansal hizmet lisanslarının yetkili temsilcilerinin kaydını da tutar.

ASIC finansal piyasa işletmecilerinin ve finansal piyasa katılımcılarının denetiminden de sorumludur.

     Finansal hizmetler kanunları uyarınca, ASIC, aşağıdaki gibi kolaylaştırıcı, düzenleyici ve uygulayıcı yetkilere sahiptir:

  • Finansal piyasaların bütünlüğünü sağlamaya yönelik kurallar koymak.
  • Şüphelenilen kanuna aykırı ihlalleri araştırmak.
  • Bazı yasaların ihlal edildiği iddiası durumunda ilgili ihlal bildirimleri yayınlamak
  • İnsanların kredi faaliyetlerinde bulunmalarını veya finansal hizmetler sağlamalarını yasaklamak
  • Mahkemelerde sivil ceza takibi ve kovuşturma başlatmak.
     ASIC ayrıca piyasa düzenleyicisidir ve finansal piyasaların adil, şeffaf piyasalar olmasını sağlar. Yeni pazarları yetkilendirme için değerlendirilirken ilgili bakana tavsiyede bulunur. Finansal hizmetler düzenleyicisi olarak da finansal hizmet kişilerini lisanslar ve izler.

En İyi Forex, Kripto, Borsa, Viop Firmaları
Logo
Seçilenleri Karşılaştır
  • Total (0)
Karşılaştır
0