Finansal Hizmetler Otoritesi (FSA)

Financial Services Authority Şeyşeller’de bulunan bir denetleme mekanizmasıdır. Benzer isimde eskiden İngiltere’de bulunan kuruluş ile karıştırılmamalıdır. Finansal Hizmetler Kurumu Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle, 2013, Seyşeller Uluslararası İşletme Otoritesi (SIBA), Finansal Hizmetler Otoritesi (FSA) ile değiştirildi. SIBA, 1994 yılında yürürlüğe giren Seyşeller Uluslararası Ticaret Otoritesi Yasası tarafından oluşturulmuştur. Amacı finansal hizmetleri yaygınlaştırarak ve katma değerli hizmetler sunarak Seyşel Adaları ekonomisinin üçüncü ayağı yapmaktı. SIBA’nın rolü, finansal hizmetlerin Seyşel Adaları içinden yürütülmesini izlemek, denetlemekte ve koordine etmektir. Aynı zamanda uluslararası ticari faaliyetlerle ilgili konularda genel olarak hükümete tavsiyelerde bulunmaktır.

2013 Finansal Hizmetler Yasası uyarınca FSA’nın görevleri aşağıdaki gibidir.

  1. Finansal lisansları bu kanun ve mali hizmetler mevzuatına uygun olarak denetlemek, izlemek ve düzenlemek.
  2. Sicil mevzuatını yönetmek.
  3. Kurumun ve finansal hizmetler mevzuatının etkin ve etkili bir şekilde yönetilmesi için uygun yasal, düzenleyici ve denetleyici mekanizmaların geliştirilmesi.
  4. Finansal hizmetler ile ilgili kamuoyunu uygun şekilde bilgilendirmek ve eğitmek için gerekli olabilecek önlemleri almak.
  5. Seyşel Adaları’nda yetkisiz finansal hizmetler işinde bulunan kişilere karşı yaptırımlar uygulamak

Kurum, 25 yıldan fazla bir süredir varlığını kutlamak, sağlam ve modern bir düzenleyici çerçeve sağlayarak ve önde gelen uluslararası bir iş merkezi olarak tanınmak, hizmet veren yatırımcıların güvenini korumak için çaba göstermektedir.

Kurum, uluslararası norm ve standartlara bağlı kalarak finansal hizmetler sektörümüzün sağlamlığını ve dayanıklılığını korurken, stratejik hedeflere ulaşma konusunda kararlıdır.

En İyi Forex, Kripto, Borsa, Viop Firmaları
Logo
Seçilenleri Karşılaştır
  • Total (0)
Karşılaştır
0